Tóth Krisztina: Malac és Liba 3. - Gatyát fel!

„Liba ügyet se vetett Malac kifogásaira. Őt nem is a sárga gumicsizma érdekelte, azt félrehajította. Megint kotorászni kezdett a holmik között.
- Ugyan már, senkinek sem fognak hiányozni. Az udvarban meg mindenki minket irigyel majd! Nézd csak, milyen nagyszerű fo-gá-gá-gás! - dobott fel egy dínós alsónadrágot.
- Ez éppen jó lenne rád sapkának – fordult Malachoz. - Van rajta két lyuk, hogy ki tudd dugni a füledet!
Malac elbizonytalanodott. Megtetszett neki a dínós alsónadrág, úgyhogy felhúzta a fejére. Éppen illett rá.”

 

Akik még nem olvasták Tóth Krisztina két kis kópéjának, Malacnak és Libának korábbi történeteit (Legyünk barátok! és Csavarogjunk együtt!), azoknak ajánlom figyelmébe!

 

Akik olvasták már, biztosan szívesen veszik kezükbe a harmadik könyvet is, melyben ismét két vicces, kedves mese található.

 

Az elsőben Liba megtalálja kis gazdájuk, Gáborka kinőtt ruháit és ráveszi Malacot, hogy próbálják fel őket. Malac eleinte igyekszik lebeszélni Libát a divatbemutatóról, de amikor találnak egy dínós alsónadrágot, ő is elcsábul!

 

A másodikban a két jó barát megbetegszik és megtanulja, hogy ha beveszi az orvosságot, pár nap alatt meggyógyul. Addig pedig jól esik nekik kis gazdájuk és barátaik odaadó gondoskodása.

 

A köteteket Hajba László tüneményes rajzai teszik még viccesebbé!

 

Szervusz, udvar, szervusztok, fák,

meggyógyultak az állatkák,

csillapodott a gonosz láz,

hideg többé senkit sem ráz!

                    

Torkunk nem fáj, nincsen lázunk,

jó, hogy újra együtt játszunk,

aranyfényű őszi nap van,

hemperegjünk az avarban!”

 

(az ajánlást készítette: Fábián Krisztina)