Vendégünk: KISS OTTÓ író, költő

Szeretettel várunk mindenkit NOVEMBER 16-ÁN (PÉNTEKEN) 10 ÓRAKOR a Gyermekkönyvtárba! Csoportoknak bejelentkezés szükséges! "A gyerekek sokszor keményebb kritikusok, mint a felnőttek, pedig csak őszinték. Ez jó." (Kiss Ottó)
A rendhagyó irodalomóra megvalósulását a SILO program támogatja.

 

"A gyerekeket sok minden érdekli.

Vannak persze slágertémák, s ha azokhoz nyúl valaki, szinte garantált a siker. Egyszer én is kipróbáltam, a Focisták kézikönyve esetében – és valóban működik: a kötet rövid időn belül két kiadást is megért. A foci persze engem is érdekel-érdekelt, nem véletlen tehát a választás.

Ennek ellenére az ilyen „népszerű” témákat igyekszem meghagyni másnak – szerencsére akad számtalan kitűnő tollú szerző, aki alkalmasabb is nálam erre a feladatra, én pedig többnyire olyan témákhoz nyúlok, amelyekről még nem vagy csak kevesen írtak. Persze ez nagyon nehéz, hisz a hazai vagy a külföldi gyerekirodalomban szinte mindenről volt már szó oda-vissza, így aztán sokszor nem is a „miről” kérdésre keresem a választ, hanem a „hogyan”-ra. Hogyan nyúljunk hozzá adott, lehetőleg nem ezerszer megírt témához? (...)

A trend ellenére, amely meglátásom szerint egyre inkább az eladhatóság, az elüzletiesedés felé viszi a kiadókat, én továbbra is az igényes gyerekirodalmat igyekszem művelni – szerintem nagyon nem mindegy ugyanis, hogy ugyanarról a témáról „legyártjuk-e” az x-edik gyerekkönyvet, vagy a szöveget a gyerekirodalom irányába próbáljuk terelni." (Van átjárás - interjú Kiss Ottóval, esolap.hu)

Kapcsolódó linkek: